Loading

Prof. Dr.

Serkan ŞENGÜL

Turizm Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

İletişim

serkansengul@subu.edu.tr

0264 616 03 95

Güncellenme Tarihi : 28-05-2025 22:11

ULUSAL :
1
Kültürel Mirasın Sürdürülebilirliğinde Mutfak Mirasının Rolü
EVREN SERAY,ŞENGÜL SERKAN,YARMACI GÜVENÇ NİHAN , Journal of Global Tourism and Technology Research, 2025
Ulusal   Hakemli   Türkiye Turizm Dizini, J-Gate, Cabi, Bilgindex, Index Copernicus, DRJI   Özgün Makale
2
Lezzeti Görselleştirmek: Yemek Fotoğraflarında Renk, Kompozisyon ve Estetik Algı
ŞENGÜL SERKAN,USTA DİŞSİZ SEVİM , Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2025
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
3
Osmanlı saray mutfağı ve ziyafet kültürü uygulamalarına yönelik değerlendirmeler
PARMAKSIZOĞLU EBRAR,ŞENGÜL SERKAN , Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2024
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
4
Türkiye Selçuklu Mutfağına Özgü Yiyecek ve İçecek Sunan İşletmeler Üzerine Bir Değerlendirme
SOY MELİKE,ŞENGÜL SERKAN , AYDIN GASTRONOMY, 2024
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
5
Kış Turizminde Faaliyet Gösteren Konaklama İşletmelerinin Rekabet ve Konumlandırma Stratejileri: Türkiye Örneği
BOZDEMİR EBRU, ŞENGÜL SERKAN , Balikesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2023
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
6
Yiyecek İçecek Sektöründe İşgücü Sürdürülebilirliği: Mevcut Durum, Nedenler ve Sonuçlar
USTA DİŞSİZ SEVİM, ŞENGÜL SERKAN , Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2023
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
7
Analysis of Control Activities in Purchasing Process of Hotel Operations: The Case Of Sapanca
USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN , Journal of Management and Economics Research, 2022
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
8
Türkiye’deki Coğrafi İşaretli Yiyecek-İçecek Ürünlerinin Analizi
USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN , Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2022
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
9
Gastronomi Festivali Tercihinde Ziyaretçilerin Memnuniyet ve Bağlılık Düzeylerini Etkileyen Faktörler: Ege Bölgesi Örneği
ASLAN ELİF, AKOĞLU AYLİN, ŞENGÜL SERKAN , Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2021
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
10
Kış Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi
BOZDEMİR EBRU, ŞENGÜL SERKAN , Journal of New Tourism Trends, 2021
Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Özgün Makale
11
Her Şeyin Turizmi (Mi?): Turizm Çeşitlerini İsimlendirme Problemi
ŞENGÜL SERKAN, GENÇ KORAY, TÜRKAY OĞUZ , Journal of New Tourism Trends, 2020
Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Özgün Makale
12
Sinema Perdesinde Gastronomi Görüntüsü: Yemeğin Sosyolojik Yansımaları
ÇAKIR MERVE,ŞENGÜL SERKAN,PARMAKSIZOĞLU EBRAR , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
13
Marmaris’i Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Kişisel Özellikleri İle Etnik Restoranları Seçim Kriterleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi
KURNAZ ALPER,ŞENGÜL SERKAN , Journal of Recreation and Tourism Research, 2019
Ulusal   Hakemli   Directory of Research Journals Indexing (DRJI), Research Bible, International Scientific Index, Universal Impact Factor, Global Impact Factor, Rootindexing, Scientific Indexing Services   Özgün Makale
14
Analysis of E-Complaints for Restaurant Enterprises in the World’s 50 Best Restaurant List
ŞENGÜL SERKAN,ÇAVUŞ OSMAN,TAŞKIN EROL , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2018
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
15
Destinasyon Gastronomi Marka Değeri Bileşenlerinin Seyahat Niyeti Üzerine Etkisi (Bolu Örneği)
ŞENGÜL SERKAN , Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2018
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
16
Otel Yöneticilerinin Gastronomi Turizmi Algılarının Değerlendirilmesi
DEMİRBİLEK ELİF,ŞENGÜL SERKAN,AKOĞLU AYLİN , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2018
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
17
Restoran Şeflerinin Menü Geliştirme ve Ürün Tedarik Süreçleri Hakkındaki Görüşlerinin Değerlendirilmesi: The World 50 Best Restaurants List Örneği
ÇAVUŞ OSMAN,ŞENGÜL SERKAN,ÖZKAYA FÜGEN , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2018
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
18
Sakarya’yı Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Kişisel Özellikleri ile Yöresel Mutfak Memnuniyetleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi
ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ , Manas Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2018
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
19
Sürdürülebilir Turizm Girişimlerinde Önem ve Performans Değerlendirmeleri: Göynük Tarihi Konakları Örneği
BAYHAN İSA,ŞENGÜL SERKAN,YÜCEL RAHMİ , Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi, 2018
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
20
Turizm Destinasyonlarında Sürdürülebilir Gelişim: Göynük Yerel Turizm Paydaşları Üzerine Bir Araştırma
ŞENGÜL SERKAN,BAYHAN İSA,YÜCEL RAHMİ , Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 2018
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
21
Turizmin Ekonomik, Sosyal ve Çevresel Etkileri ile İlgili Algıların Girişimcilik Niyeti Üzerine Etkisi
ŞENGÜL SERKAN , İşletme Araştırmaları Dergisi, 2018
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
22
Yöresel Mutfak Marka Değeri Algısının Destinasyon Farkındalığı ve Destinasyon Sadakati Üzerindeki Etkisi
ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ , Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2018
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
23
Yöresel Mutfak Motivasyon Unsurlarının Destinasyonu Tekrar Tercih Etme ve Başkalarına Önerme Üzerine Etkisi
ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ , Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, 2018
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
24
Tarihi Konak İşletmelerinin Kriz Yönetimi Uygulamaları Üzerine Bir Araştırma
TÜRKAY OĞUZ,ŞENGÜL SERKAN,GENÇ KORAY , Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2017
Ulusal   Hakemli   SOBIAD, DRJI, SIS   Özgün Makale
25
Turizm Destinasyonlarının UNESCO Dünya Miras ListesineGirişinde Paydaşlar İş Birliğinin Rolü: Mudurnu Örneği
YÜCEL RAHMİ,ŞENGÜL SERKAN,KURNAZ ALPER , Akademik Bakış Dergisi, 2017
Ulusal   Hakemli   Ebsco,Asos,Research Bible,Sindexs,Aniji,Questia,OpenAccess   Özgün Makale
26
Türkiye’nin Gastronomi Turizmi Destinasyonlarının Belirlenmesi: Yerli Turistler Üzerine Bir Araştırma
ŞENGÜL SERKAN , Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2017
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
27
Yerel Girişimcilik ve Turizm İlişkisine Dair Çıkarımlar: Mudurnu Örneği
ŞENGÜL SERKAN , Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, 2017
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
28
Yiyecek İçecek İşletmelerinin Tedarikçi Değerlendirmeleri: Yöresel Mutfak Ürünlerinin Satınalma Süreçleri Hakkında Bir Araştırma
ŞENGÜL SERKAN , Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2017
Ulusal   Hakemli   ASOS INDEX, OAJI, INDEX COPERNICUS, EBSCO, Scientific Indexing Services, ResearchBib   Özgün Makale
29
Akdeniz Mutfak Kültürünün Gastronomi Turizmi Bağlamında Değerlendirilmesi
ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2016
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
30
Bolu Kent Markası Oluşturma Sürecinde Aşçılık Kültürü ve Gastronomi Turizminin Önemi: BOLGAMER Önerisi
HOŞCAN NAİL,GENÇ KORAY,ŞENGÜL SERKAN , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2016
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
31
Festival Turizmi Kapsamında Yöresel Mutfak Kültürünün Destekleyici Ürün Olarak Kullanılması: Mudurnu İpekyolu Kültür Sanat ve Turizm Festivali Örneği
ŞENGÜL SERKAN,GENÇ KORAY , Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute, 2016
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
32
Sosyal Medyada Paylaşılan Yöresel Yemek Fotoğraflarının Turistlerin Seyahat Tercihleri Üzerindeki Etkisi
ERYILMAZ BURAK,ŞENGÜL SERKAN , Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 2016
Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Özgün Makale
33
Yöresel Mutfak Unsurlarının Turizm Destinasyonu Seçimindeki Rolü (Mudurnu Örneği)
ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ , Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi, 2016
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
34
Animasyon Hizmetlerinin Rekabet Gücüne Katkısı Otel İşletmelerinde Katılımcı ve Pazar Yönlü Örgüt Kültürünün Etkileri Bağlamında Bir Araştırma
TÜRKAY OĞUZ,KORKUTATA ABDULMENAF,ŞENGÜL SERKAN,SOLMAZ SEYİT AHMET , Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2015
Ulusal   Hakemli   EBSCO Host   Özgün Makale
35
Bölge Restoran Mönülerinin Belirlenmesinde Yöresel Mutfaklar Eğitiminin Kullanılması Mudurnu Örneği
ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ , Electronic Journal of Vocational Colleges, 2015
Ulusal   Hakemli   DOAJ index, Index Copernicus, Aniji index, DRJI index, ASOS index   Özgün Makale
36
Üniversite Öğrencilerinin Girişimci Kişilik Özelliklerinin Belirlenmesi Turizm Lisans ve Ön Lisans Öğrencileri Üzerine Bir Alan Araştırması
SOLMAZ SEYİT AHMET,AKSOY ÖZLEM,ŞENGÜL SERKAN,SARIIŞIK MEHMET , Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 2014
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
37
Yöresel Yemeklerin, Kırsal Turizm İşletmeleri Mönülerinde Kullanım Düzeyleri: Gelveri Örneği
ALTAŞ AYSU,ZENGİN BURHANETTİN,BATMAN ORHAN,ŞENGÜL SERKAN , Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, 2013
Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Özgün Makale
38
Promotion Of Rural Tourism In Turkey Within The Scope Of European Union Policies
ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ,ALTAŞ AYSU , International Journal of Social and Economic Sciences, 2012
Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Özgün Makale
ULUSLARARASI :
1
Over-gastronomy: conceptualisation of the problems in gastronomy
ŞENGÜL SERKAN,USTA DİŞSİZ SEVİM,UÇKAN ÇAKIR MERVE , Current Issues in Tourism, 2024
Uluslararası   Hakemli   SSCI   Özgün Makale
2
In-House Responses and Anxiety Levels of Commercial Kitchen Employees Towards New COVID-19 Food Safety Regulations
SARIIŞIK MEHMET, ŞENGÜL SERKAN, OKUMUŞ BENDEGÜL, CEYLAN VELİ, KURNAZ ALPER, KAPUCUOĞLU MUSTAFA İNANÇ , Journal of Foodservice Business Research, 2023
Uluslararası   Hakemli   scopus   Özgün Makale
3
Strategic responses of chain hotels to COVID-19 from a situational crisis communication theory perspective
ATASOY BURAK, TÜRKAY OĞUZ, ŞENGÜL SERKAN , Journal of Hospitality and Tourism Insights, 2022
Uluslararası   Hakemli   Web of Science-ESCI, SCOPUS   Özgün Makale
4
The Measurement of Residents' Perceptions on the Usage of Local Cuisine for Tourism
ŞENGÜL SERKAN, TÜRKAY OĞUZ, YILMAZ ÖZER , Revista Anais Brasileiros de Estudos Turísticos-ABET, 2022
Uluslararası   Hakemli   Web of Science-ESCI   Özgün Makale
5
Analysis of the Effects of Covid-19 on Travel and Tourism Product Purchase Decisions
ULEMA ŞEVKİ, ŞENGÜL SERKAN, TÜRKAY OĞUZ, SARIIŞIK MEHMET , Revista Anais Brasileiros de Estudos Turísticos-ABET, 2021
Uluslararası   Hakemli   Web of Science-ESCI   Özgün Makale
6
Covid-19 Shock to Tourism Industry: Possible Scenarios for Predicted Losses Between 2020-2024
SARIIŞIK MEHMET, TÜRKAY OĞUZ, ŞENGÜL SERKAN, BİCİL İBRAHİM MURAT, BOĞAN ERHAN , Revista Anais Brasileiros de Estudos Turísticos-ABET, 2021
Uluslararası   Hakemli   Web of Science-ESCI   Özgün Makale
7
Employee behaviors creating customer satisfaction: A comparative case study on service encounters at a hotel
TÜRKAY OĞUZ,ŞENGÜL SERKAN , European Journal of Tourism, Hospitaly and Recreation, 2014
Uluslararası   Hakemli   Latindex, Directory of Open Access Journals, INDEX COPERNICUS, Science Central Directories, CIRET   Özgün Makale
ULUSAL :
1
Türk Mutfağına Yönelik Marka Deneyimi ve Değeri İlişkisinde Deneyimsel Değer ve Kültürel Yetkinliğin Rolü
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı
2
Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığında Renk ve Kompozisyonun Tüketici Algısına Etkisi
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı
3
Yöresel Mutfak Tercihindeki Motivasyon Unsurlarının Destinasyonu Tekrar Tercih Etme ve Başkalarına Önerme Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı
BİLİMSEL KİTAP :
1
Greener Future: Blueprints for Sustainable Tourism Communities
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN,USTA DİŞSİZ SEVİM,UÇKAN ÇAKIR MERVE
2
Gastronomi ve Dijitalleşme
Yazarlar : USTA DİŞSİZ SEVİM,ŞENGÜL SERKAN
3
Selçuklu Mutfak Kültürü
Yazarlar : SOY MELİKE,ŞENGÜL SERKAN
4
Tarihsel ve Kültürel Boyutlarıyla Türk Mutfağı
Yazarlar : BOZTEPE ESRA,ŞENGÜL SERKAN
5
Tarihsel ve Kültürel Boyutlarıyla Türk Mutfağı
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN,USTA DİŞSİZ SEVİM
6
Baharat Otlar ve Soslar
Yazarlar : MANDAL YAMAN MERVE, ŞENGÜL SERKAN
7
Baharat Otlar ve Soslar
Yazarlar : UÇKAN ÇAKIR MERVE, ŞENGÜL SERKAN
8
Baharat Otlar ve Soslar
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN,USTA DİŞSİZ SEVİM
9
GG1 Gastrogüncel Gastronomide Yeni Eğilimler ve Son Gelişmeler
Yazarlar : DİKEN ÇOLAK BÜŞRA, ŞENGÜL SERKAN
10
Gastronomi Tarihi
Yazarlar : DİKEN ÇOLAK BÜŞRA, ŞENGÜL SERKAN
11
Global Perspectives on Soft Power Management in Business
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN, UÇKAN ÇAKIR MERVE
12
Profesyonel Mutfaklar
Yazarlar : USTA DİŞSİZ SEVİM, ŞENGÜL SERKAN, BİLGEN AHMET
13
Türkiye'nin Sokak Lezzetleri
Yazarlar : USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN
14
Gastronomi ve Medya
Yazarlar : USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN
15
Rekreasyon Kavram ve Uygulamalar
Yazarlar : USTA SEVİM, KAYMAZ ELİF, ŞENGÜL SERKAN
16
Türkiye'nin Yöresel Mutfakları
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN, TÜRKAY OĞUZ
17
COVID-19 and the Hospitality and Tourism Industry
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN, ERYILMAZ BURAK
18
Gastronomi Turizmi Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar
Yazarlar : USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN
19
Mutfak Yönetimi
Yazarlar : USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN
20
Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri Kavramlar, İlkeler ve Örnek Uygulamalar
Yazarlar : KARACA EVRİM, USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN
21
Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri Kavramlar, İlkeler ve Örnek Uygulamalar
Yazarlar : KAYMAZ ELİF, CEYLAN VELİ, ŞENGÜL SERKAN
22
Yiyecek İçecek Pazarlaması
Yazarlar : USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN
23
Banket Satış ve Organizasyonu
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN,USTA SEVİM
24
Mutfak Sanatı Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar
Yazarlar : ÇAVUŞ OSMAN,ŞENGÜL SERKAN
25
Mutfak Sanatı Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN,TAŞKIN EROL,DEMİRBİLEK ELİF
26
Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım
Yazarlar : USTA SEVİM,ŞENGÜL SERKAN
27
Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım
Yazarlar : USTA SEVİM,ŞENGÜL SERKAN
28
Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış
Yazarlar : ÖZKUL EMRAH,ŞENGÜL SERKAN,ÖZER ELİF ZEYNEP
29
Sürdürülebilir Turizm Gösterge Geliştirme ve Ölçme Yaklaşımı
Yazarlar : GENÇ KORAY,ŞENGÜL SERKAN
30
Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN
31
Stratejik Boyutuyla Destinasyon Pazarlaması
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN,YILMAZ ÖZER,ERYILMAZ BURAK
32
Turizm İletişimi
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN
33
Turizmde Politika ve Stratejiler
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN
34
Gastronomi Üzerine Araştırmalar
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN
35
Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN
36
Türkiye’nin Yöresel Mutfakları
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ
37
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolü Kavramlar, Uygulamalar ve Örnekler
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN
38
Konaklama İşletmelerinde Satınalma Organizasyon İşlemler Süreçler Fidelio MC Anlatımlı
Yazarlar : TÜRKAY OĞUZ,ŞENGÜL SERKAN,OCAK KUBİLAY GÜVENER
39
Uluslararası Gastronomi Temel Özellikler - Örnek Menüler ve Reçeteler
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN
ANSİKLOPEDİ MADDESİ :
1
Turizm Ansiklopedisi-Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN
2
Turizm Ansiklopedisi-Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN
3
Turizm Ansiklopedisi-Türkiye Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN
DERS KİTABI :
1
Yöresel Mutfaklar
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN,ÇAKIR ALİ,ÇAKIR GÜLAY
YÜKSEK LİSANS :
1
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2024 - Diyet sürdürülebilirliğinde yöresel mutfak kullanımının analizi: Sakarya örneği
Yazarlar : ÖZGÜR HAYKIR
2
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2023 - Türkiye Selçuklu mutfağı ve yiyecek içecek işletmelerindeki uygulamalarının değerlendirilmesi
Yazarlar : MELİKE SOY
3
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2022 - Osmanlı saray mutfağı ve ziyafet kültürünün Osmanlı menüsü sunan yiyecek içecek işletmelerindeki kullanım durumlarının tespit edilmesi
Yazarlar : EBRAR PARMAKSIZOĞLU
4
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2021 - Kış turizminde faaliyet gösteren konaklama işletmelerinin rekabet ve konumlandırma stratejileri: Türkiye örneği
Yazarlar : EBRU BOZDEMİR
5
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2021 - Mutfak kültürünün sürdürülebilirliğinde gastronomi müzelerinin rolü
Yazarlar : KÜBRANUR SORUÇ
DOKTORA :
1
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2025 - Türk mutfağına yönelik marka deneyimi ve değeri ilişkisinde deneyimsel değer ve kültürel yetkinliğin rolü
Yazarlar : MERVE UÇKAN ÇAKIR
2
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi - 2024 - Yöresel ürün sunan üst düzey restoranlarda dijital medya tanıtım içeriklerinin işletme ve tüketici açısından analizi
Yazarlar : SEVİM USTA DİŞSİZ