ULUSAL : | |
---|---|
1 | Kültürel Mirasın Sürdürülebilirliğinde Mutfak Mirasının Rolü EVREN SERAY,ŞENGÜL SERKAN,YARMACI GÜVENÇ NİHAN , Journal of Global Tourism and Technology Research, 2025 Ulusal   Hakemli   Türkiye Turizm Dizini, J-Gate, Cabi, Bilgindex, Index Copernicus, DRJI   Özgün Makale |
2 | Lezzeti Görselleştirmek: Yemek Fotoğraflarında Renk, Kompozisyon ve Estetik Algı ŞENGÜL SERKAN,USTA DİŞSİZ SEVİM , Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2025 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
3 | Osmanlı saray mutfağı ve ziyafet kültürü uygulamalarına yönelik değerlendirmeler PARMAKSIZOĞLU EBRAR,ŞENGÜL SERKAN , Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2024 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
4 | Türkiye Selçuklu Mutfağına Özgü Yiyecek ve İçecek Sunan İşletmeler Üzerine Bir Değerlendirme SOY MELİKE,ŞENGÜL SERKAN , AYDIN GASTRONOMY, 2024 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
5 | Kış Turizminde Faaliyet Gösteren Konaklama İşletmelerinin Rekabet ve Konumlandırma Stratejileri: Türkiye Örneği BOZDEMİR EBRU, ŞENGÜL SERKAN , Balikesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2023 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
6 | Yiyecek İçecek Sektöründe İşgücü Sürdürülebilirliği: Mevcut Durum, Nedenler ve Sonuçlar USTA DİŞSİZ SEVİM, ŞENGÜL SERKAN , Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2023 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
7 | Analysis of Control Activities in Purchasing Process of Hotel Operations: The Case Of Sapanca USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN , Journal of Management and Economics Research, 2022 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
8 | Türkiye’deki Coğrafi İşaretli Yiyecek-İçecek Ürünlerinin Analizi USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN , Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2022 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
9 | Gastronomi Festivali Tercihinde Ziyaretçilerin Memnuniyet ve Bağlılık Düzeylerini Etkileyen Faktörler: Ege Bölgesi Örneği ASLAN ELİF, AKOĞLU AYLİN, ŞENGÜL SERKAN , Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2021 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
10 | Kış Turizmi Üzerine Bir Literatür İncelemesi BOZDEMİR EBRU, ŞENGÜL SERKAN , Journal of New Tourism Trends, 2021 Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Özgün Makale |
11 | Her Şeyin Turizmi (Mi?): Turizm Çeşitlerini İsimlendirme Problemi ŞENGÜL SERKAN, GENÇ KORAY, TÜRKAY OĞUZ , Journal of New Tourism Trends, 2020 Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Özgün Makale |
12 | Sinema Perdesinde Gastronomi Görüntüsü: Yemeğin Sosyolojik Yansımaları ÇAKIR MERVE,ŞENGÜL SERKAN,PARMAKSIZOĞLU EBRAR , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
13 | Marmaris’i Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Kişisel Özellikleri İle Etnik Restoranları Seçim Kriterleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi KURNAZ ALPER,ŞENGÜL SERKAN , Journal of Recreation and Tourism Research, 2019 Ulusal   Hakemli   Directory of Research Journals Indexing (DRJI), Research Bible, International Scientific Index, Universal Impact Factor, Global Impact Factor, Rootindexing, Scientific Indexing Services   Özgün Makale |
14 | Analysis of E-Complaints for Restaurant Enterprises in the World’s 50 Best Restaurant List ŞENGÜL SERKAN,ÇAVUŞ OSMAN,TAŞKIN EROL , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2018 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
15 | Destinasyon Gastronomi Marka Değeri Bileşenlerinin Seyahat Niyeti Üzerine Etkisi (Bolu Örneği) ŞENGÜL SERKAN , Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2018 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
16 | Otel Yöneticilerinin Gastronomi Turizmi Algılarının Değerlendirilmesi DEMİRBİLEK ELİF,ŞENGÜL SERKAN,AKOĞLU AYLİN , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2018 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
17 | Restoran Şeflerinin Menü Geliştirme ve Ürün Tedarik Süreçleri Hakkındaki Görüşlerinin Değerlendirilmesi: The World 50 Best Restaurants List Örneği ÇAVUŞ OSMAN,ŞENGÜL SERKAN,ÖZKAYA FÜGEN , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2018 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
18 | Sakarya’yı Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Kişisel Özellikleri ile Yöresel Mutfak Memnuniyetleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ , Manas Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2018 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
19 | Sürdürülebilir Turizm Girişimlerinde Önem ve Performans Değerlendirmeleri: Göynük Tarihi Konakları Örneği BAYHAN İSA,ŞENGÜL SERKAN,YÜCEL RAHMİ , Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi, 2018 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
20 | Turizm Destinasyonlarında Sürdürülebilir Gelişim: Göynük Yerel Turizm Paydaşları Üzerine Bir Araştırma ŞENGÜL SERKAN,BAYHAN İSA,YÜCEL RAHMİ , Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 2018 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
21 | Turizmin Ekonomik, Sosyal ve Çevresel Etkileri ile İlgili Algıların Girişimcilik Niyeti Üzerine Etkisi ŞENGÜL SERKAN , İşletme Araştırmaları Dergisi, 2018 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
22 | Yöresel Mutfak Marka Değeri Algısının Destinasyon Farkındalığı ve Destinasyon Sadakati Üzerindeki Etkisi ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ , Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2018 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
23 | Yöresel Mutfak Motivasyon Unsurlarının Destinasyonu Tekrar Tercih Etme ve Başkalarına Önerme Üzerine Etkisi ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ , Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, 2018 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
24 | Tarihi Konak İşletmelerinin Kriz Yönetimi Uygulamaları Üzerine Bir Araştırma TÜRKAY OĞUZ,ŞENGÜL SERKAN,GENÇ KORAY , Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2017 Ulusal   Hakemli   SOBIAD, DRJI, SIS   Özgün Makale |
25 | Turizm Destinasyonlarının UNESCO Dünya Miras ListesineGirişinde Paydaşlar İş Birliğinin Rolü: Mudurnu Örneği YÜCEL RAHMİ,ŞENGÜL SERKAN,KURNAZ ALPER , Akademik Bakış Dergisi, 2017 Ulusal   Hakemli   Ebsco,Asos,Research Bible,Sindexs,Aniji,Questia,OpenAccess   Özgün Makale |
26 | Türkiye’nin Gastronomi Turizmi Destinasyonlarının Belirlenmesi: Yerli Turistler Üzerine Bir Araştırma ŞENGÜL SERKAN , Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2017 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
27 | Yerel Girişimcilik ve Turizm İlişkisine Dair Çıkarımlar: Mudurnu Örneği ŞENGÜL SERKAN , Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, 2017 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
28 | Yiyecek İçecek İşletmelerinin Tedarikçi Değerlendirmeleri: Yöresel Mutfak Ürünlerinin Satınalma Süreçleri Hakkında Bir Araştırma ŞENGÜL SERKAN , Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2017 Ulusal   Hakemli   ASOS INDEX, OAJI, INDEX COPERNICUS, EBSCO, Scientific Indexing Services, ResearchBib   Özgün Makale |
29 | Akdeniz Mutfak Kültürünün Gastronomi Turizmi Bağlamında Değerlendirilmesi ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2016 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
30 | Bolu Kent Markası Oluşturma Sürecinde Aşçılık Kültürü ve Gastronomi Turizminin Önemi: BOLGAMER Önerisi HOŞCAN NAİL,GENÇ KORAY,ŞENGÜL SERKAN , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2016 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
31 | Festival Turizmi Kapsamında Yöresel Mutfak Kültürünün Destekleyici Ürün Olarak Kullanılması: Mudurnu İpekyolu Kültür Sanat ve Turizm Festivali Örneği ŞENGÜL SERKAN,GENÇ KORAY , Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute, 2016 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
32 | Sosyal Medyada Paylaşılan Yöresel Yemek Fotoğraflarının Turistlerin Seyahat Tercihleri Üzerindeki Etkisi ERYILMAZ BURAK,ŞENGÜL SERKAN , Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 2016 Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Özgün Makale |
33 | Yöresel Mutfak Unsurlarının Turizm Destinasyonu Seçimindeki Rolü (Mudurnu Örneği) ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ , Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi, 2016 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
34 | Animasyon Hizmetlerinin Rekabet Gücüne Katkısı Otel İşletmelerinde Katılımcı ve Pazar Yönlü Örgüt Kültürünün Etkileri Bağlamında Bir Araştırma TÜRKAY OĞUZ,KORKUTATA ABDULMENAF,ŞENGÜL SERKAN,SOLMAZ SEYİT AHMET , Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2015 Ulusal   Hakemli   EBSCO Host   Özgün Makale |
35 | Bölge Restoran Mönülerinin Belirlenmesinde Yöresel Mutfaklar Eğitiminin Kullanılması Mudurnu Örneği ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ , Electronic Journal of Vocational Colleges, 2015 Ulusal   Hakemli   DOAJ index, Index Copernicus, Aniji index, DRJI index, ASOS index   Özgün Makale |
36 | Üniversite Öğrencilerinin Girişimci Kişilik Özelliklerinin Belirlenmesi Turizm Lisans ve Ön Lisans Öğrencileri Üzerine Bir Alan Araştırması SOLMAZ SEYİT AHMET,AKSOY ÖZLEM,ŞENGÜL SERKAN,SARIIŞIK MEHMET , Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 2014 Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale |
37 | Yöresel Yemeklerin, Kırsal Turizm İşletmeleri Mönülerinde Kullanım Düzeyleri: Gelveri Örneği ALTAŞ AYSU,ZENGİN BURHANETTİN,BATMAN ORHAN,ŞENGÜL SERKAN , Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, 2013 Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Özgün Makale |
38 | Promotion Of Rural Tourism In Turkey Within The Scope Of European Union Policies ŞENGÜL SERKAN,TÜRKAY OĞUZ,ALTAŞ AYSU , International Journal of Social and Economic Sciences, 2012 Ulusal   Hakemli   Endekste taranmıyor   Özgün Makale |
ULUSLARARASI : | |
---|---|
1 | Over-gastronomy: conceptualisation of the problems in gastronomy ŞENGÜL SERKAN,USTA DİŞSİZ SEVİM,UÇKAN ÇAKIR MERVE , Current Issues in Tourism, 2024 Uluslararası   Hakemli   SSCI   Özgün Makale |
2 | In-House Responses and Anxiety Levels of Commercial Kitchen Employees Towards New COVID-19 Food Safety Regulations SARIIŞIK MEHMET, ŞENGÜL SERKAN, OKUMUŞ BENDEGÜL, CEYLAN VELİ, KURNAZ ALPER, KAPUCUOĞLU MUSTAFA İNANÇ , Journal of Foodservice Business Research, 2023 Uluslararası   Hakemli   scopus   Özgün Makale |
3 | Strategic responses of chain hotels to COVID-19 from a situational crisis communication theory perspective ATASOY BURAK, TÜRKAY OĞUZ, ŞENGÜL SERKAN , Journal of Hospitality and Tourism Insights, 2022 Uluslararası   Hakemli   Web of Science-ESCI, SCOPUS   Özgün Makale |
4 | The Measurement of Residents' Perceptions on the Usage of Local Cuisine for Tourism ŞENGÜL SERKAN, TÜRKAY OĞUZ, YILMAZ ÖZER , Revista Anais Brasileiros de Estudos Turísticos-ABET, 2022 Uluslararası   Hakemli   Web of Science-ESCI   Özgün Makale |
5 | Analysis of the Effects of Covid-19 on Travel and Tourism Product Purchase Decisions ULEMA ŞEVKİ, ŞENGÜL SERKAN, TÜRKAY OĞUZ, SARIIŞIK MEHMET , Revista Anais Brasileiros de Estudos Turísticos-ABET, 2021 Uluslararası   Hakemli   Web of Science-ESCI   Özgün Makale |
6 | Covid-19 Shock to Tourism Industry: Possible Scenarios for Predicted Losses Between 2020-2024 SARIIŞIK MEHMET, TÜRKAY OĞUZ, ŞENGÜL SERKAN, BİCİL İBRAHİM MURAT, BOĞAN ERHAN , Revista Anais Brasileiros de Estudos Turísticos-ABET, 2021 Uluslararası   Hakemli   Web of Science-ESCI   Özgün Makale |
7 | Employee behaviors creating customer satisfaction: A comparative case study on service encounters at a hotel TÜRKAY OĞUZ,ŞENGÜL SERKAN , European Journal of Tourism, Hospitaly and Recreation, 2014 Uluslararası   Hakemli   Latindex, Directory of Open Access Journals, INDEX COPERNICUS, Science Central Directories, CIRET   Özgün Makale |
İletişim
serkansengul@subu.edu.tr0264 616 03 95